Учество на дебатна емисија МЕДИАТЕКА во МРТВ

На ден 13.12.2018г, учениците од нашето училиште учествуваа на дебатната емисија во МРТВ на тема:YOU TUBE-јутубери, гејмери,влогери. Целта на емисијата беше преку разговори со учениците, нив


Литературно читање по повод 75- годишнината од смртта на Кочо Рацин

На ден 11.12.2018г. во просториите на ООУ„Кочо Рацин“ Скопје, се одржа литературно читање насловено како „Со љубов за Рацин“ на кое со свои поетски и прозни творби, учествув


БИОФИЛИЈА

Организација на Музичка младина на Македонија, а под покровителство на Министерството за култура на РМ и Светската федерацина на Музичка младина се во нашето училиште се реализираше проектот &bdquo


Основци од „Песталоци“ ќе одгледуваат дрвја и билки во нов пластеник

Зимзелени дрвца, лаванда и рузмарин се првите растенија што ги засадија учениците од ООУ„Јохан Хајнрих Песталоци“ во новиот пластеник направен во дворот на училиштето. „Ќе


Доделување награди по повод XI литературен конкурс во чест на Св. Климент Охридски

На  ден 4.12.2018г., ЈУ Градска библиотека „Браќа Миладиновци“-Скопје, во просториите на подрачната библиотека „Другарче“ по 11-ти пат организира литературен натпревар(