НАТПРЕВАРИ

Наградени ученици на литературниот конкурс „Писменоста,образованието и народната мудрост се патоказ кон среќна и светла иднина“

На ден, 19.05.2017год. во просториите на библиотека „Другарче“,се одржа доделување на награди на наградените ученици кои земаа учество во литературниот конкурс посветен на најголемите македонски просветители,браќата Св.Кирил и Методиј.

 

Овогодинашни наградени ученици кои се закитија со прво и второ место се:

1.Миа Николовска VII 2 оод со прва награда

2. Тијана Огњановска IX 1 одд со прва награда

3.Евгенија Матеска VII 2 одд со втора награда

4. Симона Атанасовска IX 1 одд. со втора награда

 

На манифестацијата им беа доделени соодветните дипломи и посветени книги ним и на нивните ментори :Снежана Велкова и Ана Георгиева

Еве дел од манифестацијата.

Објавено на 12 06 2017