НАТПРЕВАРИ

ДАБАР 2017 - информатичкиот интернационален натпревад

Како и секоја година така и оваа ООУ„Јохан Хајнрих Песталоци“ – Скопје се логираше и учествуваше на информатичкиот интернационален натпревар Дабар 2017.

Дабар 2017 се реализираше во текатот на цела недела од 13.11-17.11.2017 година. Online.

Вклучувањето се вршеше на часовите по Математика и на часовите по Информатика, согласно расположливото време и услови.

Значителен број на ученици земаа учество од сите одделенија, постигнаа високи резултати и се здобија со Уверенија за учество.

Натпреварот е од ревијален карактер кој ја поттикнува активноста, логичкото размилсување, програмирањето и масовноста приота нема награди само освоени бодови.

За влогот и земеното учество и ООУ„Јохан Хајнрих Песталоци“ – Скопје се здоби со признание.

Одговорен наставник:

Даниела Нацев

 

Објавено на 28 11 2017