НАТПРЕВАРИ

Tвориме и повторно освојуваме награди

По повод литературниот конкурс, посветен на нашиот просветител Св.Климент Охридски, што и оваа година го организираше Градската библиотека„Браќа Миладиновци“ Скопје, учествуваа наши ученици и освоија награди.

Темата на овогодинешниот литературен конкурс беше„Книгата е огледало на писменоста и патоказ кон иднината“.Свечената манифестација се одржа на 04.12.2017г. во просториите на Централна библиотека „Другарче“, а наградени беа следните ученици:

1.Миа Николовска VIII2 одд. Прва награда Ментор: Ана Георгиева

2. Нина Станоевска VII 2 одд. Втора награда Ментор: Снежана Велкова

3.Ева Неделковска VII 2 одд. Трета награда Ментор: Снежана Велкова

Еве дел од прекрасната манифестација и доделувањето на наградите

Објавено на 21 12 2017