НАТПРЕВАРИ

Општински натпревар по англиски јазик

ООУ „Јохан Хајнрих Песталоци“ – Скопје учествуваше  на Општинскиот натпревар по англиски јазик  за  учениците од основното образование, кој се одржа на 24.03.2018 година (сабота) во ООУ„ Лазо Ангеловски “-Аеродром,  Скопје. На натпреварот според пропозициите учествуваа вкупно 10 ученици од петто до деветто одделение и нашите ученици освоија 3  први награди, 2 втори награди,  3 трети награди и двајца ученици на овој натпревар освоија 4то односно 5то место.

Пласман на регионалниот натпревар обезбедија вкупно 8 ученици.

име и презиме

одд.

ментор/име и презиме

поени

награда

Ана Митевска

5

Јелена Марковска

 

 

Билјана Стојаноска

 

 

Теа Спасова Михајловска

 

III место

Тео Гавриловски

5

 

IV место

Стефан Галиќ

6

 

I место

Теодора Перушеска

6

 

III место

Нина Станоеска

7

 

III место

Павел Бојаџиев

7

 

III место

Бојана Коцевска

8

 

I место

Марија Петрова

8

 

II место

Елена Карчицка

9

 

I место

Јана Перушевска

9

 

II место

Објавено на 03 04 2018