Предметна настава

ПОСЕТА НА НАЦИОНАЛНО ДЕБАТНО ПРВЕНСТВО

Во нашето училиште, ООУ „Јохан Хајнрих Песталоци“, во периодот од 09 - 11 март 2018 година, се одржа “Национален дебатен турнир за почетници дебатери во Македонија“ во организација на Младински Образовен Форум.

На дебатите присуствуваа ученици од VIII одделение:

  1. Моника Јачева
  2. Миа Ивановска
  3. Јован Колевски
  4. Ивана Тошеска

VIII 2

  1. Сара Јагликовска
  2. Марта Христова

VIII 3

  1. Ива Спасиќ
  2. Марија Карапанџова Бајрамовска

Учениците пројавија интерес за дебата и искуството го споделија со своите соученици. Освен на дебатите, нашите ученици присуствуваа и на полуфиналето и финалето од овој национален турнир.

 

Одговорен наставник

Бранка Димевска Коцева

Објавено на 25 04 2018