Училишни секции

Eurochild Competition 2014

Инспирирани од минатогодишните позитивни искуства, учениците од ООУ„Јохан Хајнрих Песталоци“ и оваа година со свои творби земаа учество на Европскиот детски фестивал на поезијата„ Eurochild.“

Победничките творби на овој фестивал ќе бидат публикувани во„Антологиската збирка на европски детски песни“ во јуни 2014г.

Позитивните искуства на нашите ученици-учесници на минатогодишните манифестации,се пофалниците и признанијата што им беа доделени на неколку ученици, а песната„Нешто за среќата“ на ученичката Теодора Трпоска од VIII одд., најде свое достојно место во Антологиската збирка и во Шекспировата книга на поезија.

Децата се креативци и творат неуморно.

Инспирирани од најразлични теми, творат слободно и оригинално, како со волшебно стапче создаваат творби за кои се надеваме дека и оваа година ќе најдат свое место во европски рамки во признатиот детски фестивал на поезијата „Eurochild“


Teodora Trposka - Happiness


Teodora Trposka - Never give up


Дарио Јаневски - Ведра песна


Дарио Јаневски - Хм-хм


Јана Бунгурова - Го сакам мојот град


Јана Павлеска - Поле


Марија Додовска - Ода за мирот


Симона Атанасовска - Денот на вљубените


Стефанија Арсовска - СРЕЌА


Тадеј Христов - Пролет


Теа Стефановска - Другарство


Тијана Огњаноска - Детето има право