Училишни секции

Tвориме на тема „Некои деца не се среќни“

Неодамна нашата земја ја зафатија тешки временски непогоди,поплавите. Поголеми делови од Источна Македонија и делови од Западна Македонија беа под вода. Поплавите уништија многу плодни поседи, домови, семејства и беа причина за многу натажени детски срца.

Учениците на ООУ„Ј.Х.Песталоци“, не останаа рамнодушни на ваквите настани. Својата болка,тага,емпатија ,но и чувство на надеж и волја да се истрае и во најтешките моменти, тие ги пренесоа преку своите пера, се доближија до светот на најмалите и испратија силни пораки.

Тоа ќе го видиме преку текстовите на тема„Некои деца не се среќни“, што ги напишаа учениците од седмите одделенија.


Климент Марковски


Теа Аксиќ


Теа Стефановска


Виктор Василев


Јана Павлеска


Тијана Огњаноска


Кристијан Панчевски


Тадеј ХристовПрилогот го подготви и го лекторираше Ана Георгиева-наставник по македонски јазик