Училишна секција

Германски
Гете Институт – Скопје му додели на нашето училиште куфер со 10 IPad-и

Одличната соработка помеѓу Гете Институт – Скопје и нашето училиште продолжува понатаму


ПовеќеДЕН НА ГЕРМАНСКИОТ ЈАЗИК

Нашите ученици беа дел од богатата програма за одбележување на Денот на германскиот јазик


ПовеќеХАРТИЕН ТЕАТАР

Што мислат, чувствуваат и бараат децата и младите во Европа и во светот? Во проектот Конференција на децата Хартиениот театар од Нирнберг ги бара одговорите со помош на „книга со прашања“.
ПовеќеПосета на учениците од VII одделение на интерактивната изложба „Промисли – учи од природата“

Посета на учениците од VII одделение на интерактивната изложба „Промисли – учи од природата“.
ПовеќеПосета на учениците од IV одделение на интерактивната театарска претстава на тема животна средина: „Валдемар и Штаубфрид”.

Интерактивната театарска претстава на актерката Симоне Мучлер, ги крена сите ученици на нозе.
ПовеќеДраматизираме и на германски!

На 4 октомври 2013 година, во просториите на нашето училиште се одржа манифестација по повод одбележување на 50 - годишнината од катастрофалниот земјотрес.
ПовеќеНаградени ученици со бесплатен курс
по германски јазик

Гете Институт ги наградува учениците со бесплатен курс по германски јазик во Центарот за странски јазици.
ПовеќеИгри без граници-Караван на иднината
Spielen ohne Grenzen-Karawane in die Zukunft

Победниците на натпреварот ќе имаат можност да учествуваат на регионалниот PASCH-летен камп во Истанбул.
ПовеќеЛиковна акција во ОУ „Јохан Хајнрих Песталоци“ со германскиот уметник Ролф Јан во организација на Гете институт
Повеќе