Училишна секција

МакедонскиДоделување награди по повод 24-Мај, Денот на Словенските просветители Св Кирил и Методиј

На 18.05.2018г, во просториите на библиотеката „Другарче“ во состав на Градската библиотека „Браќа Миладиновци“-Скопје, се одржа пригодна свеченост со приредба ...


ПовеќеУчество на XVIII Општински натпревар на Млади библиотекари

На ден 06.10.2017г. во Скопје при Градската библиотека„Браќа Миладиновци“, се одржа XVIII Општински натпревар во познавање од библиотекарството. ...


ПовеќеАктивности на Литературно-новинарската секција во периодот 2016 / 2017 година

И оваа учебна година, Литературно-новинарската секција имаше бројни активности во Училиштето и надвор од него. ...


ПовеќеБиблиотекарската секција во посета на градската библиотека „Браќа Миладиновци“-Скопје

На 28.04.2015г, членовите на библиотекарската секција од ООУ„Ј.Х.Песталоци“ во придружба на предметните наставници по македонски јазик:Снежана Велкова,Ана Георгиева и библиотекарката Марга, ...


ПовеќеTвориме на тема „Некои деца не се среќни“

Неодамна нашата земја ја зафатија тешки временски непогоди,поплавите. Поголеми делови од Источна Македонија и делови од Западна Македонија беа под вода.
ПовеќеEurochild Competition 2014

Инспирирани од минатогодишните позитивни искуства, учениците од ООУ„Јохан Хајнрих Песталоци“ и оваа година со свои творби земаа учество на Европскиот детски фестивал на поезијата„ Eurochild.“
ПовеќеСекциите по предметот Македонски јазик - секогаш активни

Во ООУ „Јохан Хајнрих Песталоци“, години наназад активни се Литературно-новинарската и Драмско-рецитаторската секција со кои раководат наставниците, дипломирани професори, Снежана Велкова и Ана Георгиева.


Повеќе